sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Tappajasepeli puhkoo renkaita

Helsingin Sanomat uutisoi tänään kaupunkisivuillaan:
"Tappajasepeli" puhkoi talvipyöräilijältä taas renkaan
Artikkelissa kerrotaan kuinka nykyisin on siirrytty hiekoittamaan teitä kalliosta murskatulla sepelillä entisen hiekan sijasta. Hiekka on hienompaa ja rakeiltaan pyöreämpää kuin murskaamalla tehty sepeli. Hiekka pölyää keväisin, mutta sepelissä on teräviä särmiä, jotka pystyvät tunkeutumaan ulkorenkaan läpi ja kohta on ilmat pihalla. Joillakin pyöräilijöillä on ollut rengasrikkoja jopa päivittäin.

Voin tunnustaa kuuluvani tähän epäonnekkaiden joukkoon. Viime keväänä rengas puhkesi ja heti kun oli saatu ehjä pyörä alle, se puhkesi samana päivänä uudelleen. Ympärivuotinen kanssapolkija kertoi jo silloin, että syynä on luultavasti talvella käytetty hiekoitussepeli ja suositteli hakkimaan Schwalben pistosuojatut renkaat. Täytyy myöntää, että hyvät ovat olleet, yhtään rengasrikkoa ei ole sen jälkeen sattunut.

Kaiken muun harmin lisäksi terävä sepeli rikkoo koirien tassut ulkona liikuttaessa. Pitääkö koirillekin hankkia talvikengät paksuilla pohjilla?

Parannusta tilanteeseen ei ole luvassa. Hiekoitushiekkaa ei kuulemma enää edes pysty rahalla ostamaan eikä hiekoitussepeliä pysty pyöreämmäksi käsittelemään. Jotenkin tuntuu siltä, että Schwalben liikevaihto ei ainakaan pienene lähivuosina. Pitäisiköhän ostaa niiden osakkeita?

Ei kommentteja: